Skip to content

Valg løser ikke problemerne

Det der forandrer situationen er ikke dit kryds den ene dag. Det er det, du og resten af arbejderklassen og befolkningen gør alle dagene ind imellem valgene.

De stigende problemer i vores hverdag – med energipriser der går amok, inflation der æder lønnen, klimakrisen der vokser og en imperialistisk krig i Europa, der eskalerer løses ikke med en ny omgang tomme valgløfter.

Uanset om det er ”rød” eller ”blå” blok, eller en national samling hen over midten, der sidder i regeringskontorerne, så formuleres politikken af skyggeregeringen i Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening: alle på gulvet skal arbejde hurtigere, og længere og gå senere på pension – til en dårligere løn.

Virkeligheden handler om samarbejde, lyder det fra Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen – derfor skal vi alle arbejde hårdere. Men vi er ikke i samme båd. Det handler ikke om at stå op om morgenen og smøre madpakker, alt for mange knokler alt for hårdt til de er helt slidt ned, alt for mange kan ikke betale regninger og husleje, mens aktieejere, toppen i samfundet skummer fløden og bliver stadig rigere.

Til det siger APK:

Hårde tider kræver hård kamp. Virkeligheden er, at hvis vi ikke slår tilbage og rejser krav og demonstrerer beslutsomt nu, vil vi være i meget vanskeligere forhold i morgen. Det handler ikke kun om at øge lønningerne og indkomster, men om vores liv, vores fremtid! Det er en vigtig kamp, hvor arbejderklassen må afvise at betale for krisen og krigen, afvise at støtte klassesamarbejdet og afvise politikken med “national enhed” med arbejdsgiverne, med de rige og med krigsanstifterne.

Der er ingen grundlæggende forskelle på ”rød” eller ”blå” blok, det er samme klassepolitik. Stem blankt, fordi der ikke er noget parti at stemme på med et reelt alternativ.

Det, der forandrer situationen er ikke dit kryds den ene dag. Det er det, du og resten af arbejderklassen og befolkningen gør alle dagene ind imellem valgene. Vi siger brug din stemme til at stille krav og til at deltage i klassekampen for kravene.

  • Vi kræver højere løn nu, der dækker inflations- og reallønstab. Vi siger: Vent ikke til OK23 og OK24 med at kæmpe for højere løn. Stol ikke på at Folketinget og fagtoppen vil sikre højere løn og ligeløn. Arbejdere må stole på egne kræfter, solidaritet og klassekampens vej.
  • Det er ikke nok at skære ekstraprofitten af energipriserne. Profitten og markedskræfterne skal helt ud energimarkedet. Stop statstyveriet med moms og afgifter helt – ikke halvt og ikke kun for en kort periode.
  • Vi kræver, at milliarderne fra forsvarsforliget og tillægsbevillingerne i stedet bruges til oprustning af den offentlige sundheds-, omsorgs-, og uddannelsessektor. Til børn og ældre, til at sætte de sociale ydelser permanent op og sikre de offentligt ansatte ordentlige og værdige løn- og arbejdsforhold.
  • Alle imperialistmagter ud af Ukraine, stop krigshandlingerne og start fredsforhandlinger. Stop dansk krigsdeltagelse rundt om i verden. Ingen NATO- og US-baser og soldater på dansk grund. Danmark skal ud af de imperialistiske alliancer EU og NATO. Skrot krigsbudgetterne.

Højere løn og indkomster på profittens bekostning– ikke spareforslag og nedskæringer!

Skrot de asociale reformer og udplyndringen af den offentlige velfærdssektor!

Slut med arbejdsgiverpolitik – lad kapitalen og de rige betale!

Enhed, kamp og organisering baner vejen for en socialistisk fremtid!

Læs også APK’s udtalelse En revolutionær vej ud af krisen

Back To Top