Skip to content

STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Bombningen og massakren på Ahli Baptist hospitalet i Gaza viser klart og tydeligt hvad Israels formål med deres krig er – at udrydde palæstinenserne i Gaza.

Vi tror ikke på USA’s og Israels løgne om, at de er uskyldige. Det er krigspropaganda.

Vi fordømmer apartheid Israels krigsforbrydelser. Vi fordømmer Israels besættelse af Palæstina og daglige terrorhandlinger, ikke bare i Gaza. Vi fordømmer Israels allierede, ikke mindst USA, EU og den danske regering for at stå bag Israel og støtte deres krig.

Vi kræver den danske regering afbryder sit samarbejde med Israel, trækker sin ambassadør hjem og stopper sin støtte til udryddelseskrigen.

Vi vil ikke tavse se på, at over 2 millioner palæstinensere er fanget og lukket inde uden vand, mad, medicin og el, mens huse, skoler, hospitaler bombes fra luften.

Den danske regering skal kræve, at Israel øjeblikkelig stopper sine bombninger og massakre, åbner for vand og el til Gaza og åbner grænseovergangene, så mad og medicin kan komme ind. Alt andet er hyklerisk.

Det er ikke en krig mellem Israel og Hamas, der startede d. 7.oktober. Det er en udryddelseskrig og etnisk udrensning, der startede for 75 år siden.

De imperialistiske statsledere og FN taler nu om våbenhvile og forhandlinger i Gaza. Men der er kun én stat der fører krig. Der er ikke to lande eller to parter, der fører krig. Der er et folk der forsvarer sig og kæmper for deres liv.

Den eneste løsning er, at Israel stopper sin krig og sin besættelse. Israels apartheid styre må ophøre, så der kan dannes en sekulær stat – fra floden til havet – med lige og fulde rettigheder for alle indbygger uanset folkeslag eller religion og som de fordrevne palæstinensere kan vende tilbage til.

Den israelske landoffensiv mod Gaza endnu ikke begyndt. Alt må gøres for at forhindre den.

Styrk solidariteten med det palæstinensiske folks kamp

 

 

 

18. oktober 2023
Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Back To Top