Skip to content

STOP dansk krigsdeltagelse – STOP for øgede krigsbudgetter! – Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

Udtalelse:
APK_NATO ud af Norden - DK ud af NATO
Regeringens forslag til krigsbudget betyder større usikkerhed og mere ufred. Det betyder øget dansk krigsdeltagelse, flere soldater på fremmed jord. Det betyder øget krigsoprustning med nye kampfly, missiler og tungere krigsmateriel.
Og prisen er høj. Den skal betales med nedskæringer på velfærd og offentlige ydelser.
Regeringen har nu præsenteret deres udspil til nyt forsvarsforlig, der skal gælde frem til 2023.
Der skal bruges 12,8 milliarder kroner ekstra på militæret i de næste seks år. Og ikke alene skal der bruges flere penge, aktiviteten rettes målrettet ind på en krigsforberedende oprustning af Østersø-området og en fortsat deltagelse i USAs ’krig mod terror’.
Krigspolitikerne må stoppes!
De fører en politik der er med til at optrappe krigsfaren mellem USA/NATO og Rusland. Den øger faren for krig på europæisk grund og for at gøre Danmark til krigszone.
Regeringen fører ikke en selvstændig udenrigs-og forsvarspolitik. Danske krigspolitikere har lagt sig fladt ned for NATOs og EUs diktat om øgede krigsdeltagelse og øgede krigsbudgetter.

Vi kræver STOP for dansk krigsdeltagelse. STOP for øgede krigsbudgetter
Vi vil ikke have soldater i vores byer og gader. Regeringen optrapper militariseringen, når den vil have flere soldater, flere specialuddannede militær styrker til at sætte ind i civile politi opgaver.
STOP for militariseringen af det danske samfund
Krigsfaren vokser. Men verdens konflikter og krige er skabt af imperialistiske stormagters kamp for at tilrane sig verdens ressourcer. Mod det står verdens folks kamp for at leve i fred – uden krig, undertrykkelse og fattigdom.
Ikke en øre og ikke en mand til imperialismens krigsmaskine!

Ikke en krone til nye kampfly. Milliarderne skal bruges på velfærd!

Danmark ud af NATO og EU – For et selvstændigt Danmark udenfor supermagtsalliancer

 

KPnet 12. oktober 2017

Back To Top