Skip to content

Klassekamps vitaminer – Enhed og Kamp – APKs politiske og teoretiske magasin

Det seneste nr. af Enhed og Kamp, APK´s politiske og teoretiske magasin, belyser en række vinkler i den aktuelle og igangværende kamp omkring den offentlige sundheds-omsorgs- og uddannelsessektor. Faglig kamp -ligeløn -kvindekamp, hvad er alternativet til fagtoppens klassesamarbejdslinje, hvorfor opbygge en fagopposition i stedet for at etablere nye fagforeninger og sundhedsarbejder som en global handelsvare, og hvorfor det er med til at holde løn-og arbejdsforhold fremfor at være en smart løsning. Samt hvordan privatiseringen af de offentlige sektorer i de østeuropæiske lande efter muren fald var med til at skabe kapital og arbejdskraft til opbygning af EU og EU-landene.

Hvem bestemmer dagsorden for kapitalismens udvikling i dag? En analyse af kapitalfonde som Black Rock og Vanguard’s rolle og en analyse hvordan den italienske mafiaøkonomi er blevet en del af finanskapitalen og den politiske magt.

En grundig analyse af den internationale situation og udvikling – set fra et dansk klassekampsperspektiv lægges frem i uddrag fra APK’s beretning til sin 9.kongres.

I dag kæmpes der i mange lande omkring jorden, for retten til at dyrke den i kampen om jordreformer. Her giver de marxist-leninistiske partier i Burkina Faso og Bolivia deres bud på en ny jordreform og erfaringer fra Lenin og Stalin´s socialistiske Sovjetunionen og fra det socialistiske Albanien under Enver Hoxha trækkes frem.

Desuden kan du læse om migrantkrisen på grænsen til Polen, om den længste strejkekamp i Serbien og ikke mindst breaking poesi af Deniz Kiy om ghettolov og fremmedhad.

På Enhed og Kamps hjemmeside er artiklerne samlet fra alle de tidligere udgivelser af magasinet fra 2017 og frem til nu.

Send de artikler du synes om til andre, der kan få glæde af dem og vær med til at flere får kendskab til Enhed og Kamp og hjemmesiden. Økonomisk støtte fra jer læsere, i form af at tegne abonnement, sende støttebeløb o. lign er af stor betydning. Det kan gøres direkte på siden.

På hjemmesiden findes desuden udvalgte numre af og artikler fra CIPOMLs fælles tidsskrift Unity & Struggle på engelsk. www.enhedogkamp.dk

 

Back To Top