Skip to content

Danmark ud af NATO!

Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK ved 70-året for NATO’s oprettelse


UDTALELSE VED NATO’S 70-ÅRSDAG

NATO-alliancen har fra sin første dag i 1949 været en alliance for vestlige imperialisters interesser – med USA i spidsen. Det er dansk storkapital og borgerskab, der sammen med de øvrige medlemslandes herskende klasse har brug for NATO, til at sætte militær muskler bag de økonomiske interesser. Gennem magtdemonstrationer, trusler eller krig.
NATO har aldrig været en beskytter af fred og sikkerhed. NATO blev skabt som et værn mod socialismen og det dengang socialistiske Sovjetunionen – og som et militærapparat til ekspansion på verdensplan for at erobre markeder, råstoffer og indflydelse med brug af alle midler. NATOs krige i Afghanistan og Mellemøsten for olie har, som alle dets krige, betydet enorme tab af menneskeliv og har efterladt smadrede lande som resultat og millioner på flugt. Krige som Danmark deltager i.

NATOs krige er blevet indledt under falske påskud om at bekæmpe terror eller at beskytte en befolkning mod brutale herskere. Terrorgrupper og interne oprørsgrupper blev fra NATOs første dag støttet og opbygget som middel til indre uro og påskud for forhøjede militærbudgetter eller invasioner.

Danmark deltager i NATOs eskalerende vanvidsoprustning med uhørte milliardbeløb til yderlige krigsforberedelser. På bekostning af fred, velfærd og menneskehedens fremtid. Og som led i NATOs rivalisering med stormagterne Rusland og Kina om verdensherredømmet. En dødsensfarlig kurs mod storkrig, hvor Trump truer med atomvåben som et muligt våben i kommende krige – og ikke kun som afskrækkelse.
Arbejderklassen sætter international solidaritet i stedet for støtte til imperialistisk krig, aggression og militarisering. STOP for oprustning og militarisering. Den skaber ikke fred, men øger kun krigsfaren ved at bygge en militærmaskine op klar til nye angrebskrige.
Den danske regering har deponeret Danmark selvstændighed i en krigsalliance under ledelse af USAs præsident Trump. Vi kræver NATOs baser i Danmark nedlagt og NATO ud af Danmark!

Danmark skal ud af NATO. Og ud af EU der arbejder tæt sammen med NATO om militarisering af Europa.

STOP FOR DANSK KRIGSDELTAGELSE OG MILITARISERING!
DANMARK UD AF NATO!

Back To Top