Skip to content

Vi fordømmer statskuppet i Peru og udtrykker vores solidaritet med arbejderne og folket

Statskuppet, der fandt sted i Peru den 8. december, er et nyt kapitel i den alvorlige politiske krise, der har rystet landet i månedsvis.
Så snart Pedro Castillo overtog præsidentembedet for republikken, begyndte imperialismen og det peruvianske storborgerskab at konspirere mod den folkevalgte regering. Regeringen blev valgt med bred folkelig støtte på grund af dens økonomiske, politiske og sociale forslag, der udtrykte folkets længsler efter forandring. Men forhåbningerne blev imidlertid svigtet af Castillos opgivelse af sit valgprogram, ikke mindst valgløftet om at indkalde en grundlovgivende forsamling. Og af en uigennemsigtig regeringsledelse med nære pårørende i nøglefunktioner.

De forskellige borgerlige fraktioner kæmper på topplan om magten og institutionel kontrol, mens arbejderne og folket er ofre for fattigdom, arbejdsløshed, lave lønninger og undertrykkelse af deres protester. Disse og andre problemer og materielle krav motiverer folkets kamp, især at der indkaldes en grundlovgivende forsamling, inden for rammerne af folkets krav. Hvis ikke – må de alle gå af!

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML, fordømmer imperialismens komplot og den højreorienterede kupchef og udtrykker sin solidaritet med de peruvianske arbejderes og folks kamp.

8. december, 2022
Koordinationskommiteen for Konferencen af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Back To Top