Skip to content

Amerikanske soldater har intet at gøre på dansk jord – Beslutningen skal trækkes tilbage!

Udtalelse ved APK, Arbejderpartiet Kommunisterne 

  • At den danske regering kalder det nødvendigt og hensigtsmæssigt at USA nu får direkte adgang til militært at operere på dansk jord med soldater er en ekstrem optrapning af krigsforberedelser i Europa. De danske NATO baser – ikke mindst flybaser i Jylland er allerede et led i at bruge vores land som opmarch og depot-område for NATOs krigsmaskine. Anti-krigsbevægelsen må på gaden nu og kræve at regeringen øjeblikkelig trækker beslutningen tilbage, siger Jonas fra AKP. Og tilføjer:
  • Det er en ekstrem farlig vej den socialdemokratiske regering trækker Danmark ud i, midt i en højspændt konfliktsituation mellem de imperialistiske stormagter Rusland og USA midt i Europa, så lægger danske ministre sig fladt ned og vil tillade amerikanske tropper her i landet.
  • Det viser samtidig hvor hyklerisk det er at kalde NATO en forsvarsalliance, når NATO-medlemskabet nu tværtimod betyder fri militær adgang for USA imperialismen. At den skulle overholde dansk lovgivning, kan man kun tro på, hvis man vælger at se bort fra alle hidtidige erfaringer med USA.
    Tænk bare på atomflyverne på Grønland. Og når ministrene nu så kraftigt understreger, at den aftale de har lavet med USA imperialismen er helt inden for Grundloven, ja så blinker alle advarselslamper.
    Det samme har diverse regeringer brugt lige fra første gang de gik i krig i Irak og Afghanistan.

Arbejderpartiet Kommunisternes, APK
10. februar 2022

 

Back To Top