Skip to content

Støt palæstinensernes retfærdige modstandskamp – Stop Israels folkemord!

Udtalelse fra APK’s Novemberkonference : Alternativet til krig og folkemord – hvordan skaber vi det? 

Millioner af mennesker på tværs af alle kontinenter går på gaden i solidaritet med det palæstinensiske folk og for at standse Israels folkemord i Gaza. Vi opfordrer til fortsat at udvikle denne solidaritetsbevægelse, der også breder sig i Danmark så omfattende som muligt.Israels nu over en måned lange hævntogt og folkemord i Gaza har tændt en vrede blandt befolkninger, arbejderne og unge mod zionismens og imperialismens forbrydelser, der dehumaniserer, dræber og udrydder palæstinenserne.

Det har antændt befolkningers dybe følelser imod apartheid, kolonialisme og etnisk udrensning, som har rødder i folkenes egen historie og nuværende situation under den imperialistiske verdensorden.

Det er en tid med dramatiske forandringer. Det er befolkningernes egen kamp, der skaber de virkelige forandringer for en bedre fremtid.

Vi støtter det palæstinensiske folks ret til at forsvare deres liv og fremtid og til at forsætte deres modstandskamp med ryggen mod muren mod en militær overmagt. Vi hylder deres mod og er ydmyge over for deres ofre i en kamp, der gælder alle arbejdere og menneskers kamp for frihed, værdighed og social retfærdighed.

Vi støtter det palæstinensiske folks ret til en selvstændig sekulær stat for hele Palæstina, hvor alle uanset religion og etnisk oprindelse kan leve med lige rettigheder og uden apartheid. Og som de palæstinensiske flygtninge kan vende hjem til. Vi fordømmer Israels mål om at skabe et zionistisk imperium gennem en konstant kolonisering og ekspansion gennem folkefordrivelse og krige for at overtage palæstinensisk land gennem 75 år.

Vi fordømmer alle de imperialistiske magter, der står bag den zionistiske besættelsesmagt og støtter dens folkemord, ikke mindst USA, EU og Storbritannien. Vi fordømmer de regeringer og magter, der ikke handler for at stoppe den zionistiske israelske stats aggression.  

Vi holder den danske regering og statsmagt ansvarlig som medskyldige, indtil de standser eksport af krigsmateriel til brug mod befolkningen i Gaza og afbryder de økonomiske, politiske, diplomatiske og militære forbindelser til Israel. 

Kampen mod den zionistiske besættelse retter sig også mod det danske borgerskab, der er en samarbejdspartner for den imperialistiske verdensorden, der holder det kriminelle maskineri bag det palæstinensiske folkemord kørende. Kampen for et frit Palæstina er en del af kampene for vores egen frigørelse som klasse og som folk og en revolutionær forandring.

Novemberkonferencen 11. november 2023

Se programmet her
Alternativet til krig og folkemord – hvordan skaber vi det?

Back To Top